1. Propietats òptiques
El grau de blancor d'un support paperer es pot augmentar mitjançant:
- Colorants blaus
- Blanquejadors òptics
- Agents blanquejants
- Pigments blancs
El grau de blancor influeix en els valors tonals impressos, el crontrast... Ês per aixó que a preimpresió s'haurà de tenir en compte aquest paràmetre per evitar possibles desviacions.
Mesura tradicional del grau de blancor:
-Mitjançant la mesura del percentatge de reflexió a diferents longituds d'ona per mitjà d'un colorímetre, espectofotòmetre o un especto-densitòmetre.
-Amb un densitòmetre podem deduir el tipus de blanc del suport. Aixi si predomina el:
•Cian, el blanc resultant s'anomena blanc niveo.
•Magenta, el blanc resultant s'anomena blanc marfil.
•Groc, el blanc resultant s'anomena blanc groguenc.
•Gris, el blanc resultant s'anomena blanc perla.
Per comparació amb un blanc estàndard (òxid de magnesi o sulfat de bari)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada